Opleiding Senior Privacy Professional

Gratis informatiesessie opleiding Senior Privacy Professional

Ben jij een ervaren Functionaris voor Gegevensbescherming (FG) of Privacy Professional en heb je het gevoel dat je te weinig tijd voor te veel taken hebt? Wil je van ad hoc en reactief handelen naar een gestructureerde en meetbare groei in privacy-volwassenheid? Dan is de opleiding tot Senior Privacy Professional iets voor jou! Met een focus op producten en resultaat, management en business cases kan de Senior Privacy Professional hét verschil maken zodat je met het MT kan komen tot een breed gedragen programma.

Waarom de opleiding Senior Privacy Professional onmisbaar is

Privacy is belangrijker dan ooit. Voldoen aan de privacywetgeving omdat er privacywetgeving is, is een ding. Maar voldoen aan privacywetgeving omdat het een principieel wereldwijd grondrecht betreft, is iets anders. Hoe krijg je privacy in de visie en missie van je organisatie? Hoe zorg je voor meer privacy awareness onder alle medewerkers? Hoe kun je de kennis over nut en noodzaak van privacy vergroten binnen je organisatie? En wat is de juiste (communicatie)strategie als er privacy maatregelen geïmplementeerd moeten worden? In de opleiding tot Senior Privacy Professional staan deze vragen centraal.

De opleiding zorgt voor senioriteit op de volgende manieren:

Verandermodule, waarmee je meer grip krijgt op diverse (communicatie)strategieën die je kunt toepassen bij het doorvoeren van veranderingen binnen diverse afdelingen in je organisatie.

Door het gebruik van een voorbeeldorganisatie is het opleidingsmateriaal goed te begrijpen en kan de omslag van theorie naar praktijk sneller gemaakt worden.

Onze eigen ontwikkelde Privacy1 modellen zijn een handig hulpmiddel om je eigen effectiviteit binnen je eigen organisatie te vergroten. Tijdens de opleiding komen deze diverse modellen uitgebreid aan bod.

Intervisie en supervisie in de vorm van terugkomdagen. Speciale Masterclasses waar diverse privacy onderwerpen en beïnvloeding strategieën (rollenspel, acteur) besproken worden.

Meer over de opleiding Senior Privacy Professional

Privacy1 heeft de afgelopen jaren ruime kennis en ervaring opgedaan met het verzorgen van verschillende, aan Privacy management gerelateerde, cursussen, opleidingen en trainingen, waaronder de wereldwijd erkende certificaten CIPP/E, CIPM en CIPT. En nu is het tijd voor de volgende stap! Privacy Professionals opleiden tot de seniors die nodig zijn.

Ervaringen

Wat onze deelnemers vinden

Onlangs heb ik de cursus Senior Privacy Professional gevolgd bij Privacy1. Dit was een heel leerzame ervaring. De cursus was heel praktijk gericht met voorbeelden die heel herkenbaar waren en waarmee we gelijk aan de slag konden. Ook het eindproduct, een Masterplan Privacy voor je eigen organisatie, is leuk en handig om te maken, het kan gelijk gebruikt worden in je eigen organisatie. Kortom: wil jij je als privacy officer wat meer verdiepen, dan is dit een leuke, handige en waardevolle cursus!

‘’De opleiding Senior Privacy Professional is gericht op de managementkant van privacy en technologie. Het Volwassenheidsmodel en Privacy Master Plan helpen daarbij enorm. Aan de hand van het Masterplan kun je heel gericht verbeterpunten oppakken omdat daar precies de te nemen stappen in staan. Daarbij hebben de leerstrategieën me veel inzichten gegeven over hoe je bijvoorbeeld bewustwordingscampagnes in moet richten en welke boodschap voor welke doelgroep geschikt is om privacy goed te verankeren in de organisatie.’’

‘’Privacy1 heeft een goede methodiek gekozen en daarmee een goede opleiding verzorgd, met bruikbare (zelfontwikkelde) tools. De afwisseling tussen theorie en praktijk waren erg fijn. Daarnaast was het leerzaam om met andere deelnemers te sparren. Iedereen heeft een andere achtergrond en de verschillen maar zeker ook de overeenkomsten zijn interessant.’’

Planning

Welke modules komen aan bod in de opleiding Senior Privacy Professional

De opleiding is onderverdeeld in vijf modules. Elke module behandelt een belangrijk aspect voor de
Senior Privacy Professional en duurt een dagdeel.

Bekijk ook een volledig overzicht van de competenties die we gebruiken tijdens de opleiding:

Module 1

In module 1 gaan we aan de slag met:

 • Privacy Governance
 • Purpose, missie, visie
 • Omschrijvingen van het functieprofiel
 • Het Privacy Verander Model

Module 2

In module 2 gaan we aan de slag met:

 • Privacy by design (compliance)
 • Privacy volwassenheid van organisaties
 • Datagedreven versus proces georiënteerd
 • Projectmanagement
 • PDCA cyclus

Module 3

In module 3 gaan we aan de slag met:

 • Privacy en samenwerkingsrelaties
 • De AVG-Rolverdeler
 • Privacy in ketens

Module 4

In module 4 gaan we aan de slag met:

 • Beveiliging, (cyber)security & datalekken
 • De invloed van nieuwe technologie

Module 5

In module 5 gaan we aan de slag met:

 • Het Privacy Master Plan
 • Duurzaam verankeren van privacy in de organisatie

Lesdagen

De vijf modules zijn verdeeld over twee dagen. Dag 3 is de examendag.

Dag 1

09:00 – 20:00

Module 1 t/m 3 inclusief lunch, diner en overnachting in Groningen.

Je ontvangt een extra hotelovernachting voorafgaande aan de trainingsdagen, zodat je de training rustig kan beginnen. De avond van tevoren ontmoeten we elkaar alvast voor een kennismaking, onder het genot van een drankje.

Dag 2

10:00 – 17:00

Module 4 en 5, inclusief lunch

Dag 3

10:00 – 16:00

Examendag: presentatie Privacy Master Plan*

* Voor de voorbereiding en toepassing van het Privacy Master Plan adviseren wij 40 uur in te plannen.

Bij actieve deelname en een goede presentatie van je Privacy Master Plan waarin je aantoont dat je het geleerde kunt toepassen in de praktijk ontvang je het certificaat Senior Privacy Professional. Het volgen van de opleiding levert 24 CPE-punten op (voor behoud van IAPP-certificering).

Voor wie:

De Privacy Professional met minstens 3 jaar werkervaring en een CIPP/E certificaat of iets vergelijkbaars

Data:

19 & 20 september 2024 en het examen is op 1 november 2024.

21 & 22 november 2024 en het examen is op 10 januari 2025.

 

 

 

 

 

Duur:

3 dagen

Investering:

Opleidingskosten bedragen € 2.950 (excl. btw), inclusief lesmateriaal, 2  hotelovernachtingen met ontbijt, lunches en diner.

Veelgestelde vragen

Privacy professionals met basiskennis van de AVG (aan te tonen door bv. CIPP/E of vergelijkbare certificering) in combinatie met tenminste 3 jaar relevante werkervaring.

Nee, wij gaan ervanuit dat je hier zelf prudent mee omgaat. De opleiding veronderstelt basiskennis en is te beschouwen als een verdieping daarop. Het is dus niet zinvol om deel te nemen als de basiskennis en praktijkervaring niet aanwezig is.

Neem dan contact op met ons, dan kijken we samen naar de mogelijkheden. Hetzelfde geldt voor de vereiste basiskennis.

Een senior privacy professional heeft niet alleen meer kennis en ervaring maar heeft ook meer managementtools ter beschikking om de relevante processen te stroomlijnen. Een senior werkt volgens een vastgestelde methode en kan groei in de organisatie bewerkstelligen.

Het is helaas niet meer mogelijk om voor de opleiding Senior Privacy Professional een STAP-budget aan te vragen.

Klik hier en druk op de knop “ik meld mij aan”

Je krijgt op het e-mailadres dat je hebt opgegeven een bevestiging.

Check eerst voor de zekerheid je spam map. Daar ook geen bevestiging? Neem dan contact met ons op via: hallo@privacy1.nl.

Uiterlijk 14 dagen na de factuurdatum.

De training gaat door als minimaal 4 deelnemers zich hebben aangemeld. De maximale groepsgrootte is 8. Mocht de training geen doorgang kunnen vinden vanwege te weinig aanmeldingen of door bijzondere omstandigheden, dan nemen wij contact met je op over het verdere verloop.

Je kunt je tot 1 week van tevoren opgeven. Let op, het maken van de huiswerkopdracht wordt dan wel krap.  

Je kunt contact met ons opnemen (doe dit zo snel mogelijk) over de mogelijkheden om een vervanger te laten deelnemen, dan wel mee te doen op een andere moment. We werken met kleine groepen, dus hoe eerder we het weten hoe meer er mogelijk is.

Wij laten je dit 2 weken van te voren weten. We boeken 2 nachten in goede hotels in het centrum van Groningen met voldoende gelegenheid tot parkeren. Mocht je langer willen blijven, dan zijn de kosten voor eigen rekening.

De opleiding is verdeeld over 2 volledige lesdagen en 1 examen waarvoor maximaal 1 dagdeel staat. Het programma biedt ook ruimte voor sociale activiteiten (kennismakingsborrel op de avond van tevoren en een activiteit op de vrijdagmiddag). Wij adviseren tussen de lesdagen en het examen 40 uur aan voorbereiding in te plannen.

40 uur is slechts een indicatie. De daadwerkelijke voorbereidingstijd zal sterk afhangen van de grootte en structuur van de organisatie waar je werkzaam bent en meer nog het niveau van privacy volwassenheid waar de organisatie zich in bevindt.

Bij de opleiding zitten 2 hotelovernachtingen zodat we voorafgaand aan de eerste dag ’s avonds kennis met elkaar kunnen maken. De eerste lesdag begint om 9 uur ’s ochtends.

Er zullen zowel lunchpauzes als koffie/thee pauzes zijn tijdens de lesdagen. Er is één diner inbegrepen. Mocht er behoefte zijn aan meer of minder pauze dan is dit altijd bespreekbaar.

Al het materiaal zal worden uitgereikt op de eerste lesdag. Je kunt zelf schrijfgerei en een laptop meenemen. Er is Wi-Fi aanwezig.  

Je kunt dit aangeven op het aanmeldformulier, je kunt ook contact met ons opnemen om dit na je aanmelding door te geven.

Het examen bestaat uit het opstellen van een Privacy Masterplan, dat we behandeld hebben tijdens de opleiding. Iedere organisatie is anders en daar wordt rekening mee gehouden. Bij een zorgvuldige voorbereiding haalt men het examen in 1 keer. Mocht het onverhoopt toch niet lukken, kunnen we een online herkansing inplannen. Het examen is nodig voor de registratie bij het CPION.
Een aantal weken voor het examen plannen we nog een online vragenuur.

Je kunt na de opleidingsdagen je docent mailen of bellen met eventuele resterende vragen.

Het certificaat is een leven lang geldig. Er zijn geen kosten aan verbonden. Je hoeft geen punten te halen.

Het certificaat vervalt niet.

Het examen bestaat uit het maken en presenteren van een Privacy Masterplan voor de door jou gekozen organisatie.

Wil je alles nog eens rustig nalezen? Download dan onze brochure

Meld je aan via onderstaand contactformulier

De volgende opleidingsdagen zijn op 19 en 20 september 2024. Het examen vindt plaats op 1 november 2024.

 

Opleidingskosten bedragen €2.950 (excl. btw), inclusief lesmateriaal, ontbijt, lunches, diners, hotelovernachtingen en een leuke activiteit in Groningen.