Skip to content

Opleiding Senior Privacy Professional

Dé opleiding die jou de senioriteit biedt om jouw organisatie naar een hoger compliance niveau te brengen.

De Senior Privacy Professional opleiding komt in aanmerking voor het STAP-budget!

 • ben je werkende of werkzoekende en tussen de 18 jaar en de AOW-gerechtigde leeftijd? Dan kun je dit jaar nog€ 1.000,- korting ontvangen op onze SPP opleiding
Download pdf met meer informatie

Ben jij een ervaren Functionaris voor Gegevensbescherming (FG) of Privacy Professional en heb je het gevoel dat je te weinig tijd voor te veel taken hebt? Wil je van ad hoc en reactief handelen naar een gestructureerde en meetbare groei in privacy-volwassenheid? Dan is de opleiding tot SPP iets voor jou! Met een focus op producten en resultaat, management en business cases kan de Senior Privacy Professional hét verschil maken zodat je met het MT kan komen tot een breed gedragen programma.

De volgende editie is op 12 en 13 oktober 2023, met de examendag op 1 december 2023. Je kunt je nu alvast inschrijven!

Waarom de opleiding Senior Privacy Professional onmisbaar is

Privacy is belangrijker dan ooit. Voldoen aan de privacywetgeving omdat er privacywetgeving is, is een ding. Maar voldoen aan privacywetgeving omdat het een principieel wereldwijd grondrecht betreft, is iets anders. Hoe krijg je privacy in de visie en missie van je organisatie? Hoe zorg je voor meer privacy awareness onder alle medewerkers? Hoe kun je de kennis over nut en noodzaak van privacy vergroten binnen je organisatie? En wat is de juiste (communicatie)strategie als er privacy maatregelen geïmplementeerd moeten worden? In de opleiding tot SPP staan deze vragen centraal.

De opleiding zorgt voor senioriteit op de volgende manieren:

Verandermodule, waarmee je meer grip krijgt op diverse (communicatie)strategieën die je kunt toepassen bij het doorvoeren van veranderingen binnen diverse afdelingen in je organisatie.

Door het gebruik van een voorbeeldorganisatie is het opleidingsmateriaal goed te begrijpen en kan de omslag van theorie naar praktijk sneller gemaakt worden.

Diverse Privacy modellen die je direct kunt toepassen op je eigen organisatie en waarmee je ook je eigen effectiviteit vergroot.

Intervisie en supervisie in de vorm van terugkomdagen. Speciale Masterclasses waar diverse privacy onderwerpen en beïnvloeding strategieën (rollenspel, acteur) besproken worden.

Meer over de opleiding Senior Privacy Professional

Privacy1 heeft de afgelopen jaren ruime kennis en ervaring opgedaan met het verzorgen van verschillende, aan Privacy management gerelateerde, cursussen, opleidingen en trainingen, waaronder de wereldwijd erkende certificaten CIPP/E, CIPM en CIPT. En nu is het tijd voor de volgende stap! Privacy Professionals opleiden tot de seniors die nodig zijn.

Download de brochure

Ervaringen van oud deelnemers

‘’De opgedane kennis heeft me geholpen om goede gesprekken te kunnen leiden met het management. Juist minder aandacht voor negatieve gevolgen – zoals datalekken – en meer aandacht voor de positieve resultaten voor de organisatie. Niet een proces rondom gegevensverwerking op moéten zetten, maar juist willen. Het Verandermodel heeft me daar enorm bij geholpen, mede dankzij de gespreksstrategieën.’’

‘’De opleiding Senior Privacy Professional is gericht op de managementkant van privacy en technologie. Het Volwassenheidsmodel en Privacy Master Plan helpen daarbij enorm. Aan de hand van het Masterplan kun je heel gericht verbeterpunten oppakken omdat daar precies de te nemen stappen in staan. Daarbij hebben de leerstrategieën me veel inzichten gegeven over hoe je bijvoorbeeld bewustwordingscampagnes in moet richten en welke boodschap voor welke doelgroep geschikt is om privacy goed te verankeren in de organisatie.’’

‘’Privacy1 heeft een goede methodiek gekozen en daarmee een goede opleiding verzorgd, met bruikbare (zelfontwikkelde) tools. De afwisseling tussen theorie en praktijk waren erg fijn. Daarnaast was het leerzaam om met andere deelnemers te sparren. Iedereen heeft een andere achtergrond en de verschillen maar zeker ook de overeenkomsten zijn interessant.’’

Programma

De opleiding is onderverdeeld in vijf modules. Elke module behandelt een belangrijk aspect voor de Senior Privacy Professional en duurt een dagdeel.

Download hier de competenties die we gebruiken tijdens de opleiding:

Competentie Bibliotheek

Module 1

Privacy Governance. Purpose, missie, visie. Omschrijvingen van het functieprofiel en het Privacy Verander Model.

Module 2

Privacy by design (compliance). Privacy volwassenheid van organisaties. Datagedreven versus proces georiënteerd. Projectmanagement en PDCA cyclus.

Module 3

Privacy en samenwerkingsrelaties. De AVG-Rolverdeler, en privacy in ketens.

Module 4

Beveiliging en (cyber)security & datalekken. Invloed van nieuwe technologie.

Module 5

Privacy Master Plan. In de praktijk brengen van bovenstaande modules op een effectieve en overtuigende manier. Duurzaam verankeren van privacy in de organisatie.

Lesdagen

De vijf modules zijn verdeeld over twee dagen. Dag 3 is de examendag.

Dag 1

09:00 – 21:00

Module 1 t/m 3, inclusief lunch, diner en overnachting

Dag 2

09:00 – 17:00

Module 4 en 5, inclusief lunch

Dag 3

10:00 – 16:00

Presenteren Privacy Master Plan*

*Voor de voorbereiding en toepassing van het Privacy Master Plan adviseren wij 20 uur in te plannen.

Bij actieve deelname en een goede presentatie van je Privacy Master Plan waarin je aantoont dat je het geleerde kunt toepassen in de praktijk ontvang je het certificaat Senior Privacy Professional. Het volgen van de opleiding levert 20/40 CPE-punten op (voor behoud van IAPP-certificering).

Voor wie:

De Privacy Professional met minstens 3 jaar werkervaring en een CIPP/E certificaat of iets vergelijkbaars

Data:

12 en 13 oktober 2023. Examen is vervolgens op 1 december 2023.

Duur:

3 dagen

Investering:

Opleidingskosten bedragen € 2.750,00 (excl. btw), inclusief lesmateriaal, ontbijt, lunch, diner én hotelovernachting

Meld je aan

  Organisatie*

  Naam*

  Adres*

  Postcode en plaatsnaam*

  Factuurgegevens*

  Email-adres*

  Functietitel<

  Telefoonnummer*

  Contact

  Lübeckweg 2
  9723 HE Groningen

  050-2113424
  hallo@privacy1.nl

  Volg ons

  Onze nieuwsbrief