#Cybersecurity

Aan de slag met cybersecurity tijdens de Cyber Security Maand

Hack the Room

Elk jaar staat de maand oktober in het teken van cybersecurity. De gehele maand vragen diverse organisaties, wereldwijd, aandacht voor cybersecurity awareness. Privacy1 doet hier ook aan mee. Zo hebben we een speciale actie voor onze Escape room: Hack the Room! en een aantal interessante blogs om je handvatten te geven rondom cybersecurity. 

Waarom de Cyber Security Maand?

In een wereld waarin elke dag meer en meer gedigitaliseerd wordt, is cybersecurity een sterk groeiend probleem. Grote cybersecurity onderzoeksbureaus voorspellen dat in 2025 de wereldwijde cybercrime schade 10,5 biljoen dollar zal bedragen. De wereldwijde kosten die bedrijven en particulieren maken voor ransomware bedragen in 2022 al 20 miljard dollar. Daarnaast is er altijd schade bij een cyberaanval. En dan hebben we het nog niet eens over de hinder van het niet gebruik kunnen maken van de ICT-functionaliteiten tijdens een cyberaanval.

Helaas is dit een risico dat bedrijven vaak pas inzien als het leed al is geschied. Daarom heeft de Europese Unie de maand oktober uitgeroepen tot de European Cybersecurity Month (ECSM).

Escape Room – Hack the Room!

Leer denken als een hacker tijdens een teamuitje in onze privacy escaperoom. Onze fysieke en online escaperooms zijn ontworpen door een privacy jurist en een hacker. Beiden vanuit hun missie om medewerkers van alle soorten bedrijven veilig te leren werken en zo minder risico te lopen op een hack. Bewust omgaan met wachtwoorden, social media gebruik, phishingmails en malware komen onder andere aan bod. Middelen die hackers juist inzetten om hun slag te slaan en een organisatie te gijzelen! Voor meer informatie en om te reserveren van de online of fysieke escaperoom in Groningen ga je naar deze pagina.  

Speciale actie

Omdat het de hele maand oktober Cybersecurity Maand is, speel je de hele maand oktober ‘hack the room’ met 2 teams voor de prijs van 1! Reserveer de online of fysieke escaperoom (Groningen) eenvoudig via deze link. 

Interessante blogs over Cyber Security

Ken jij de PrivacyHack Podcast al?

Dat een hacker en een privacy-jurist een goede combinatie zijn, bewijst deze podcast! Beide hebben als doel om onze digitale omgeving te beschermen tegen ongewenst gedrag. Beide hebben een eigen aanpak, de één vanuit wet en regelgeving, de ander vanuit de techniek. In deze podcast komen deze twee werelden bij elkaar. Zo vragen zij elkaar het hemd van het lijf en delen hun inzichten en kennis graag met jou!

Benieuwd naar de nieuwste ontwikkelingen rondom privacy en hoe het écht gesteld is met de cybersecurity van digitale diensten zoals TikTok of slimme meters? Luister de PrivacyHack Podcast!