Skip to content

Opleiding SPP

Dé opleiding die jou de senioriteit biedt om organisaties naar een hoger compliance niveau te brengen.

Ben jij een ervaren Functionaris voor Gegevensbescherming (FG) of Privacy Professional, en heb je het gevoel dat je te weinig tijd voor te veel taken hebt? Wil je van ad hoc en reactief handelen naar een gestructureerde en meetbare groei in privacy-volwassenheid? Dan is de opleiding tot SPP iets voor jou!

Met een focus op producten en resultaat, management en business cases kan de Senior Privacy Professional hét verschil maken zodat je met het MT kan komen tot een breed gedragen programma.

Waarom SPP?

Privacy is belangrijker dan ooit. Voldoen aan de privacywetgeving omdat er privacywetgeving is, is een ding. Maar voldoen aan privacywetgeving omdat het een principieel wereldwijd grondrecht betreft, is iets anders.

Hoe krijg je privacy in de visie en missie van je organisatie? Hoe zorg je voor meer privacy awareness onder alle medewerkers? Hoe kun je de kennis over nut en noodzaak van privacy vergroten binnen je organisatie? en wat is de juiste (communicatie)strategie als er privacy maatregelen geïmplementeerd moeten worden? In de opleiding tot SPP staan deze vragen centraal.

Hoe werkt het?

De opleiding [zorgt voor] senioriteit op de volgende manieren:

State-of-the-art privacy tools om…

Intervisie en supervisie in de vorm van terugkomdagen.

Een persoonlijk ontwikkelprofiel senioriteit/Jouw persoonlijke leerroute – Roadmap

Verandermodule. (Waarmee…)

Door het gebruik van een voorbeeldorganisatie is het opleidingsmateriaal goed te begrijpen, en kan de omslag van theorie naar praktijk sneller gemaakt worden.

Een greep uit de exclusieve op maat gemaakte methodes. Onze Privacy1 benadering zorgt voor duidelijkheid en overzicht, zodat privacy effectief geïmplementeerd kan worden.

Programma

De opleiding is onderverdeeld in vijf modules. Elke module behandelt een belangrijk aspect voor de Senior Privacy Professional, en duurt een dagdeel.

Module 1: Privacy Governance. Purpose, missie, visie. Omschrijvingen van het functieprofiel en het Privacy Verander Model.

Module 2: Privacy by design (compliance). Datagedreven versus proces georiënteerd. Inventariseren, beoordelen en analyseren, verbeteren en monitoren.

Module 3: Privacy en samenwerkingsrelaties. De AVG-Rolverdeler, en privacy in ketens.

Module 4: Beveiliging en (cyber)security & datalekken. Invloed van nieuwe technologie.

Module 5: Privacy Master Plan. In de praktijk brengen van bovenstaande modules op een effectieve en overtuigende manier. Duurzaam verankeren van privacy in de organisatie.

De training wordt afgesloten met een examenopdracht waarbij je het Privacy Master Plan invult voor je eigen organisatie en presenteert aan de groep. Dit ingevulde Privacy Master Plan kun je direct gebruiken in de eigen organisatie.

De vijf modules zijn verdeeld over twee dagen.
Dag 1 (9.00 – 21.00u.): Module 1 t/m 3 (12 uur), inclusief lunch, diner en pauzes
Dag 2 (9.00 – 17.00u.): Module 4 en 5 (8 uur)
Voor het zelf invullen van het masterplan adviseren wij 20 uur in te plannen.
Dag 3 (10.00 – 16.00u): Presenteren Privacy Master Plan (6 uur)

Bij actieve deelname en een presentatie waarin je kan laten zien dat je het geleerde kan toepassen in de praktijk ontvangen je het certificaat Senior Privacy Professional.

Volgen van de opleiding levert 20/40 CPE-punten op (voor behoud van IAPP-certificering).

De FG of Privacy Professional met minstens 3 jaar werkervaringen en CIPP/E of vergelijkbaar

3 dagen

Opleidingskosten bedragen €2,495,- (excl. btw), inclusief lesmateriaal, ontbijt, lunch, diner én hotelovernachting.

12 en 13 oktober, terugkomdag op 26 november

Aanmelden 13 & 14 oktober