Skip to content

Opleiding SPP

Dé opleiding die jou de senioriteit biedt om organisaties naar een hoger compliance niveau te brengen.

Ben jij een ervaren Functionaris voor Gegevensbescherming (FG) of Privacy Professional, en heb je het gevoel dat je te weinig tijd voor te veel taken hebt? Wil je van ad hoc en reactief handelen naar een gestructureerde en meetbare groei in privacy-volwassenheid? Dan is de opleiding tot SPP iets voor jou!

Met een focus op producten en resultaat, management en business cases kan de Senior Privacy Professional hét verschil maken zodat je met het MT kan komen tot een breed gedragen programma.

Waarom SPP?

Privacy is belangrijker dan ooit. Voldoen aan de privacywetgeving omdat er privacywetgeving is, is een ding. Maar voldoen aan privacywetgeving omdat het een principieel wereldwijd grondrecht betreft, is iets anders.


Hoe krijg je privacy in de visie en missie van je organisatie? Hoe zorg je voor meer privacy awareness onder alle medewerkers? Hoe kun je de kennis over nut en noodzaak van privacy vergroten binnen je organisatie? en wat is de juiste (communicatie)strategie als er privacy maatregelen geïmplementeerd moeten worden? In de opleiding tot SPP staan deze vragen centraal.

Hoe werkt het?

De opleiding zorgt voor senioriteit op de volgende manieren:

Diverse Privacy modellen die je direct kunt toepassen op je eigen organisatie en waarmee je ook je eigen effectiviteit vergroot

Intervisie en supervisie in de vorm van terugkomdagen. Speciale Masterclasses waar diverse privacy onderwerpen en beïnvloeding strategieën (rollenspel, acteur) besproken worden

Een persoonlijk ontwikkelprofiel senioriteit (waar sta je nu, hoe bereik jij het senior professional niveau)

Verandermodule, waarmee je meer grip krijgt op diverse (communicatie)strategieën die je kunt toepassen bij het doorvoeren van veranderingen binnen diverse afdelingen in je organisatie

Door het gebruik van een voorbeeldorganisatie is het opleidingsmateriaal goed te begrijpen, en kan de omslag van theorie naar praktijk sneller gemaakt worden.

Een greep uit de met zorg op maat gemaakte modellen. Deze modellen zijn duidelijk en overzichtelijk, en maken de koppeling tussen theorie en praktijk eenvoudiger. Hierdoor kun je privacy effectiever implementeren. Dát is de Privacy1 methode.

Programma

De opleiding is onderverdeeld in vijf modules. Elke module behandelt een belangrijk aspect voor de Senior Privacy Professional en duurt een dagdeel.

Module 1: Privacy Governance. Purpose, missie, visie. Omschrijvingen van het functieprofiel en het Privacy Verander Model.

Module 2: Privacy by design (compliance). Privacy volwassenheid van organisaties. Datagedreven versus proces georiënteerd. Projectmanagement en PDCA cyclus.

Module 3: Privacy en samenwerkingsrelaties. De AVG-Rolverdeler, en privacy in ketens.

Module 4: Beveiliging en (cyber)security & datalekken. Invloed van nieuwe technologie.

Module 5: Privacy Master Plan. In de praktijk brengen van bovenstaande modules op een effectieve en overtuigende manier. Duurzaam verankeren van privacy in de organisatie.

De vijf modules zijn verdeeld over twee dagen. Dag 3 is de examendag.
Dag 1 (9.00 – 21.00u.): Module 1 t/m 3, inclusief lunch, diner en overnachting
Dag 2 (9.00 – 17.00u.): Module 4 en 5, inclusief lunch
Dag 3 (10.00 – 16.00u): Presenteren Privacy Master Plan
Voor de voorbereiding en toepassing van het Privacy Master Plan adviseren wij 20 uur in te plannen.

Bij actieve deelname en een goede presentatie van je Privacy Master Plan waarin je aantoont dat je het geleerde kunt toepassen in de praktijk ontvang je het certificaat Senior Privacy Professional.

Het volgen van de opleiding levert 20/40 CPE-punten op (voor behoud van IAPP-certificering).

Voor wie: de Privacy Professional met minstens 3 jaar werkervaring en een CIPP/E certificaat of iets vergelijkbaars

Hoe lang: 3 dagen

Investering: Opleidingskosten bedragen €2.495,- (excl. btw), inclusief lesmateriaal, ontbijt, lunch, diner én hotelovernachting

Data: 25 en 26 oktober, examendag op 13 december

Aanmelden

  Organisatie*

  Naam*

  Adres*

  Postcode en plaatsnaam*

  Factuurgegevens*

  Email-adres*

  Functietitel*<

  Telefoonnummer*

  Contact

  Lübeckweg 2
  9723 HE Groningen

  050-2113424
  hallo@privacy1.nl

  Volg ons

  Onze nieuwsbrief