Skip to content

Certified Information Privacy Professional Europe (CIPP/E)

BESCHIKBARE DATA
22, 23, 25 en 26 maart 2021 van 9.00 – 12.00
Direct inschrijven

Naleving van gegevensbescherming wordt voor veel organisaties steeds belangrijker. Privacy Officers en de Functionaris voor Gegevensbescherming moeten aan kunnen tonen dat ze beschikken over uitgebreide kennis en begrip van de AVG, om die naleving te kunnen garanderen en de organisatie op die manier te ondersteunen.

WAAR GAAT CIPP/E OVER?
De wereldwijd erkende, ISO-gecertificeerde CIPP/E training van IAPP behandelt Europese en nationale wetgeving inzake gegevensbescherming (AVG, ePrivacy, etc.), belangrijke privacy-terminologie, praktische concepten betreffende de bescherming van persoonsgegevens en grensoverschrijdende datastromen. De training is ontworpen voor de privacy professional die het professionele profiel wil verhogen en kennis en doeltreffendheid wil verdiepen.
Het trainingsmateriaal en de examens worden voortdurend up-to-date gehouden door IAPP. Hierdoor blijft de opgedane kennis actueel, nuttig en toepasbaar.

VOOR WIE IS CIPP/E?
CIPP/E is een aanwinst voor iedereen die de kwaliteit van privacykennis wil vergroten. Professionals die baat hebben bij CIPP/E zijn onder andere: juristen en advocaten, Functionarissen voor  Gegevensbescherming, Privacy Officers, Privacy Professionals, informatiemanagers, legal compliance officers, riskmanagers, security officers, etcetera.

HOE ZIET CIPP/E ERUIT BIJ PRIVACY 1?
In verband met Covid-19 wordt de training online gegeven. Door te werken in kleine groepen is er voldoende ruimte voor vragen aan de docent en medecursisten. De training wordt in 4 dagdelen gegeven, verdeeld over 2 of 4 dagen. De training wordt in het Nederlands gegeven. Het officiële IAPP materiaal en het examen zijn in het Engels.

Deze module behandelt een historisch overzicht van privacywetten en instanties.

Deze module omschrijft de verschillende soorten gegevens, waaronder persoonlijke, anonieme, pseudo-anonieme gegevens en gegevens die binnen speciale categorieën vallen.

In deze module worden de verschillende rollen van en relaties tussen verantwoordelijken en verwerkers op gestructureerde wijze uitgelegd.

De focus ligt in deze module op het proces van werking van persoonsgegevens, de AVG-verwerkingsprincipes, en het toepassen van deze principes.

In deze module wordt omschreven wat de verplichtingen omtrent transparantie zijn tegenover betrokkenen en toezichthoudende autoriteiten.

Deze module beschrijft de rechten van betrokkenen en hoe deze toegepast moeten worden in {het proces}

In deze module wordt uitgelegd hoe de beveiliging van persoonsgegevens gewaarborgd kan worden, en wanneer en op welke wijze datalekken gemeld moeten worden.

Deze module gaat in op verantwoordingsvereisten, impact assessments, privacy beleid in het algemeen en de rol van de FG.

De opties en verplichtingen voor verstrekking van gegevens buiten de Europese Economische Ruimte worden weergegeven in deze module.

In deze module worden de rol, bevoegdheden en procedures van toezichthoudende autoriteiten uiteengezet.

Deze module omschrijft de toepassingen voor werknemersgegevens, cameratoezicht, direct marketing, internettechnologie, communicatie en outsourcing.

PRIVACY1’S SUCCES STORY
Onze trainingen worden gegeven door een IAPP erkende trainingspartner met FIP (Fellow of Information Privacy) Accreditatie. Maar liefst 95% van de deelnemers slaagt de eerste keer.

De kosten van de training bedragen €1.975 excl. Btw.

Contact

Lübeckweg 2
9723 HE Groningen

050-2113424
hallo@privacy1.nl

Volg ons

Onze nieuwsbrief