Skip to content

Certified Information Privacy Manager (CIPM)

BESCHIKBARE DATA
23, 26, 28 en 29 april 2021
Direct inschrijven

Naleving van gegevensbescherming wordt voor veel organisaties steeds belangrijker. Privacy officers en de functionaris voor gegevensbescherming moeten aan kunnen tonen dat ze beschikken over uitgebreide kennis en begrip van de AVG, om die naleving te kunnen garanderen en de organisatie op die manier te ondersteunen.

WAAR GAAT CIPM OVER?
De wereldwijd erkende, ISO-gecertificeerde CIPM training van IAPP behandelt Europese en nationale wetgeving inzake gegevensbescherming (AVG, ePrivacy), belangrijke privacy-terminologie en praktische concepten betreffende de bescherming van persoonsgegevens en grensoverschrijdende datastromen. De training is ontworpen voor de privacy professional die de organisatie op een proactieve manier wil laten groeien in volwassenheid. Het trainingsmateriaal en de examens worden voortdurend up-to-date gehouden door het IAPP. Hierdoor blijft de opgedane kennis actueel, nuttig en toepasbaar.

VOOR WIE IS CIPM?
CIPM is een aanwinst voor iedereen die een privacybeleid wil opzetten onderhouden en managen. Professionals die baat hebben bij CIPP/E zijn onder andere: juristen, functionarissen gegevensbescherming, privacy officers, privacy professionals, informatiemanagers, legal compliance officers, riskmanagers, security officers, etcetera.

HOE ZIET CIPM ERUIT BIJ PRIVACY 1?
De training wordt online gegeven. Door te werken in kleine groepen is er voldoende ruimte voor vragen aan de docent en medecursisten. De training wordt in 4 dagdelen gegeven, verdeeld over 2 of 4 dagen. De training wordt in het Nederlands gegeven. Het officiële IAPP materiaal en het examen zijn in het Engels.

OPBOUW VAN DE TRAINING.

Deze module identificeert managementverantwoordelijkheden en illustreert het belang van verantwoording in management van privacyprogrammas.

Deze module richt zich op de aspecten van het ontwikkelen en implementeren van een privacy programma. Onder andere de positie van de FG, de rol van de DPO, strategie en frameworks worden behandeld.

De focus ligt in deze module op het juridische kader, gemeenschappelijke elementen tussen jurisdicties en het overeenstemmen van compliance met de strategie van de organisatie.

In deze module worden de verschillende aspecten van data inventarisaties behandeld: Methodes, risicoanalyses en impact assessments.

De focus in deze module ligt op verschillende soorten privacy- en informatiebeveiligingsbeleid, het opstellen hiervan en het succesvol implementeren met behulp van een duidelijke strategie.

Deze module behandelt de operationele dimensie van het communiceren en garanderen van rechten van betrokkenen.

Strategiën voor het ontwikkelen en implementeren van privacy trainingen en bewustwordingsprogramma’s worden uiteengezet in deze module.

In deze module wordt een holistische methode voor bescherming van persoonsgegevens aan de hand van ‘privacy by design’ geïllustreerd .

De module richt zich op de operationele dimensie van datalekken; het ontwerpen van een actieplan in geval van een lek.

Omschrijft verschillende wijzen om het effect van het privacy programma te monitoren, meten, analyseren en te auditen.

PRIVACY1’S SUCCES STORY
Onze trainingen worden gegeven door een IAPP erkende trainingspartner met FIP (Fellow of Information Privacy) Accreditatie. Maar liefst 95% van de deelnemers slaagt de eerste keer.

De kosten van de training bedragen €1.975 excl. Btw.

Contact

Lübeckweg 2
9723 HE Groningen

050-2113424
hallo@privacy1.nl

Volg ons

Onze nieuwsbrief