Skip to content

Masterclass privacy & gegevensbescherming in de zorg

Data

17/03/2023
09:00 - 12:00

Online masterclass privacy & gegevensbescherming in de zorg

In de zorg bestaat een waaier aan regels over het verwerken van persoonsgegevens. Zo is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing, maar ook geldt het medisch beroepsgeheim uit de Wet op de Geneeskundige Behandelingsovereenkomst (WGBO). Deze wetgeving wordt daarbij aangevuld door de Wet aanvullende bepalingen verwerking persoonsgegevens in de zorg (Wabvpz) en het wetsvoorstel elektronische gegevensuitwisseling in de zorg (Wegiz). Bovendien is een Europese verordening, de European Health Dataspace (EHDS) op komst die veel impact zal gaan hebben op de privacy & gegevensbescherming in de zorg.

Welke vragen worden beantwoord tijdens de masterclass privacy & gegevensbescherming?

  • Welke afzonderlijke doelen zijn met de verschillende wetten beoogd?
  • En hoe komen deze samen in de toepassing in de zorgpraktijk?
  • Waar lopen juristen en zorgprofessionals die in de praktijk van de gezondheidszorg over privacy en gegevensbescherming adviseren tegenaan?

Na afloop van de masterclass heb je kennis opgedaan over:

  • Hoe privacy en gegevensbescherming in de zorg in de wet- en regelgeving is gewaarborgd.
  • De huidige en toekomstige wettelijke vereisten.
  • Wat het doel is van privacy en gegevensbescherming in de zorg.
  • Hoe bepaalde nieuwe medische (informatie)technologieën, zoals AI, invloed hebben op bestaande wet- en regelgeving op het gebied van privacy en gegevensbescherming.
  • Een aantal actuele praktijkvraagstukken (en oplossingsmogelijkheden) op het gebied van privacy en gegevensbescherming als zorgprofessional.

Het niveau van de masterclass

Je kunt met beperkte kennis over privacy- en gegevensbescherming deelnemen aan de masterclass, verzorgd door Theo Hooghiemstra.

Meer informatie en kosten van de masterclass

De masterclass is online te volgen. Je krijgt naderhand een opname van de masterclass zodat je levenslang toegang hebt tot de inhoud. De kosten van de masterclass bedragen €75,- per persoon (excl. btw). Je kunt je eenvoudig en snel aanmelden door op ‘inschrijven’ te drukken aan de rechter bovenzijde van deze pagina. Heb je vragen over de inhoud of over iets anders? Stuur dan een mail naar hallo@privacy1.nl.

Theo Hooghiemstra is expert op het gebied van privacy in de zorg

De masterclass wordt verzorgd door Theo Hooghiemstra. Theo is al lange tijd een gewaardeerde collega uit ons netwerk met veel kennis en ervaring in het zorgdomein. Hij schreef enkele jaren geleden een proefschrift over ‘Informationele zelfbeschikking in de zorg’. Een belangrijk onderwerp in vele zorgorganisaties. Theo werkte bij het voormalig College Bescherming Persoonsgegevens (nu de AP), Nictiz, HEC/PBLQ en hij was directeur van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving.

Aanmelden

Contact

Lübeckweg 2
9723 HE Groningen

050-2113424
hallo@privacy1.nl

Volg ons

Onze nieuwsbrief