Skip to content

Masterclass DPIA

Datums

17/02/2022
14:00 - 16:00

DPIA-masterclass

In bepaalde gevallen zijn organisaties op grond van de AVG verplicht een Data Protection Impact Assessment (DPIA) uit te voeren. Want, alleen met een goede DPIA kun je bij (nieuwe) gegevensverwerkingen de juiste afwegingen maken en maatregelen nemen. Het doel? De privacyrisico’s voorkomen of verkleinen. 

Een goede DPIA is een middel waarmee je in een vroeg stadium een plan van aanpak ontwikkelt, waardoor je zowel technisch als organisatorisch een zorgvuldige omgang met persoonsgegevens realiseert. We noemen dat ook wel Privacy by Design. 

Over de masterclass DPIA

Tijdens de masterclass op 17 februari 2022, leert Privacy1 je het volledige potentieel uit een DPIA te halen. Juist door een DPIA écht als ontwerpproces te benaderen. Tijdig en in samenwerking met een multidisciplinair team. Je zal samen met één van onze docenten het volledige proces van een DPIA doorlopen. We zullen dit doen aan de hand van door onze eigen ontwikkelde praktische DPIA-modellen.

Verder leer je tijdens deze masterclass om:

  • te bepalen wanneer een DPIA verplicht is;
  • een DPIA-team bestaande uit verschillende disciplines samen te stellen;
  • de scope van een DPIA in kaart te brengen;
  • modellen te hanteren om een DPIA uit te kunnen voeren;
  • privacyrisico’s te beoordelen;
  • beheersmaatregelen te nemen n.a.v. de uitkomst van de DPIA;
  • een DPIA-rapportage op te stellen.

Is de DPIA-masterclass iets voor jou?

Deze masterclass is geschikt voor onder anderen: juristen, beleidsmedewerkers, informatiemanagers, data-analisten, compliance officers, advocaten, privacy officers, FG’s / DPO’s, CISO’s, security officers en risk managers. Er is voor deelnemers van onze opleiding ‘Senior Privacy Professional’ de mogelijkheid om (besloten) eigen casuïstiek in te brengen en naderhand aan te sluiten bij een klankbordgroep.

Meer over de DPIA-masterclass

De kosten bedragen € 75,- excl. btw per aanmelder en vindt plaats op 17 februari van 14.00 tot 16.00 uur.

Locatie

De masterclass kan zowel op fysiek (op ons kantoor aan de Lubeckweg 2 te Groningen) als online plaatsvinden.

Aanmelden

Ben je nieuwsgierig geworden naar de DPIA-masterclass? Meld je dan aan via de inschrijfbutton aan de zijkant van deze pagina of stuur een mail naar hallo@privacy1.nl.

Aanmelden

Contact

Lübeckweg 2
9723 HE Groningen

050-2113424
hallo@privacy1.nl

Volg ons

Onze nieuwsbrief